Heb jij een cadeau nodig voor een afscheid collega, dan heb je misschien moeite om te bepalen wat je wilt kopen. Een afscheid is een gelegenheid waar veel tegenstrijdige gevoelens naar voren komen. Aan de ene kant vind je het jammer dat deze persoon weg gaat maar aan de andere kant ben je blij omdat hij of zij iets nieuws gaat doen. Je wilt ze succes wensen terwijl je tegelijkertijd weet dat je werk niet meer hetzelfde zal zijn. Een gepast cadeau combineert deze emoties. Je wilt de persoon succes wensen, maar aangeven dat je hem of haar gaat missen. Dat maakt kunst een ideaal cadeau voor een afscheid collega.

Kunst voor het afscheid collega wekt emoties op

Als er iets is wat een groot aantal verschillende emoties op kan wekken, dan is het kunst wel. Het is heel bijzonder hoe een statisch voorwerp zoals een schilderij, een beeld of een foto zo veel kan zeggen. Het is bij een afscheid collega belangrijk dat je een cadeau geeft dat deze emoties kan samenvatten en kunst is daar bijzonder goed toe in staat. Koop een kunstwerk dat nieuwe avonturen symboliseert, dat trots uitstraalt en teamwork. Er zijn voldoende getalenteerde kunstenaars in Nederland die deze thema’s in hun kunstwerken behandelen.

Kunst heeft waarde

Door iemand een kunstwerk cadeau te geven, geef je iemand iets wat automatisch als waardevol gezien wordt. Al millennia lang, sinds we in staat zijn om ons met kunst uit te drukken, is het een belangrijk onderdeel van ons leven. Bij een afscheid collega wil je iemand niet wegsturen met een pennenset of een fles wijn. Deze persoon heeft jarenlang bij jullie gewerkt, inzet getoond en meegedacht. Een kunstwerk spreekt waardering uit, omdat het duidelijk een cadeau is waar over na is gedacht. En heb je dit goed gedaan, dan zal het van generatie op generatie worden doorgegeven in de familie van je collega. Met waarde wordt dan niet eens financiële waarde bedoeld, maar emotionele waarde voor de persoon en de familie.

Kunst is persoonlijk

Als laatste kun je met een kunstwerk het afscheid collega echt persoonlijk maken. Je geeft iets waar je duidelijk goed over hebt nagedacht en wat emoties uitspreekt die jij ervaart. Tegelijkertijd zorg je er ook voor dat je weet dat het kunstwerk past bij de smaak van de collega die weggaat en maak je het op die manier persoonlijker. Een geschenk voor een afscheid collega dat bepaalde gevoelens accentueert en dat emotionele waarde meedraagt is een geschenk dat direct zal worden gewaardeerd. Past het ook bij de smaak en stijl van je collega, dan zal het vele jaren lang het interieur of de tuin verrijken.

Op zoek naar het ideale cadeau

Je weet nu dat je kunst cadeau wilt geven, maar nu moet je nog op zoek gaan naar het ideale kunstwerk voor het afscheid. Zoek een aantal kunstenaars op die je aanspreken en bezoek een dagje galerieën en beeldentuinen. Je hebt dan zelf een leuke dag en vindt ongetwijfeld voor het afscheid collega een geschenk dat nog jaren lang bewonderd zal worden.